Reial Cercle Artístic
Menú

Actualitat

Reial Cercle Artístic
Reial Cercle Artístic
Reial Cercle Artístic
Tornar
BRIANS: Mujeres invisibles
26 Oct 2022

Dolors Bassa, psicopedagoga i exconsellera de Treball, Afers socials i Famílies, presentarà el dijous 3 de novembre a les 19 h el fotollibre BRIANS: mujeres invisibles en el Reial Cercle Artístic de Barcelona. Un fotollibre, coeditat per Lumínic, que mostra com la fotografia pot esdevenir una eina d’empoderament per a dones internes en centres penitenciaris.


A l’acte de presentació hi intervindran Camila Oliveira, Laura Gálvez-Rhein i Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba, moderat per Dolors Bassa, qui va coincidir amb la coautora Camila Oliveira al Centre Penitenciari Puig de les Basses.


Aquest fotollibre és el resultat del projecte fotogràfic “Traspassant l’objectiu” de la Fundació Setba, dirigit per l’artista i activista feminista Marta Fàbregas. Un projecte que té per objectiu empoderar les dones internes en centres penitenciaris i millorar la seva autoestima, a través de la fotografia. La situació actual és que les dones són les grans oblidades del sistema penitenciari, ja que només representen el 7% de la població reclusa, disposant de menys instal·lacions i recursos que els homes.


Brians: mujeres invisibles inclou retrats de les participants del projecte fets per elles mateixes i per la directora artística – Marta Fàbregas –, una selecció de fotografies del centre realitzades per la fotògrafa documentalista Laura Gálvez-Rhein i dos reportatges de dues internes molt especials: un de la Camila Oliveira, actualment en tercer grau, i l’altre de Sofia Kyprisli, qui ja està en llibertat i que ha rebut una mentoria de la fotoperiodista Sandra Balsells per fer-lo.(públic general): Per assistir a l’acte, inscriure’s a l’enllaç 
(premsa): Contactar amb laia@fundaciosetba.org 671 86 05 61

Categories

Categories

5