Reial Cercle Artístic
Menú

Actualitat

Reial Cercle Artístic
Reial Cercle Artístic
Reial Cercle Artístic
Tornar
EL WORLD PEACE FORUM PRESENTA AVUI AL REIAL CERCLE ARTÍSTIC L’EDICIÓ DEL 2023 QUE ES FARÀ A BARCELONA
21 Set 2022
Forum

Avui dimecres 21 de setembre del 2022 coincidint amb el Dia Internacional de la Pau es presentarà a les 20.00h del vespre a Barcelona a la seu del Reial Cercle Artístic de Barcelona (Carrer dels Arcs, 5) l’edició de 2023 del World Peace Forum, un esdeveniment de caire internacional que tindrà lloc per primer cop a la història a Barcelona. Es dona la coincidència que el president de l’organització a nivell mundial és, també per primer cop a la història, un català, Josep Fèlix Bentz, que alhora és president del Reial Cercle Artístic. Bentz va ser designat per la Schengen Foundation, que té la seu a Luxemburg, per substituir Dominicus P. Rhode, que va morir recentment de manera sobtada.


Aquest primer acte públic del WPF2023, que tindrà lloc a Barcelona durant la segona quinzena de novembre de l’any vinent, servirà per explicar com funciona el Forum així com les línies mestres de l’edició barcelonina. La presentació s’ha concebut com un acte per reivindicar en si mateix d’una manera activa la cultura de la pau, en uns temps de grans convulsió internacional, per la guerra d’Ucraïna i la tensió creixent vers Taiwan.


A banda dels parlaments de Josep Fèlix Bentz i de Josep Cuéllar, president de l’Associació Pau Barcelona 2025 –una de les impulsores “locals” del Forum-, es presentarà per primer cop a Catalunya el primer vídeo promocional del World Peace Forum Barcelona 2023, que fins ara només s’ha vist a Luxemburg, quan es va anunciar la seu de 2023 fa uns mesos. El cor de l’acte, però, serà l’actuació del compositor i pianista suís resident a Catalunya Ralph Zurmühle, que interpretarà dues petites peces al piano, una il·lustrada amb un vídeo amb imatges de la ciutat siriana d’Aleph abans i després del conflicte militar i un altre amb imatges d’una peça seva que el conegut com a “the piano extremist” va tocar a a la plaça de Kiiv d’Ucraïna durant la revolució del Maidan. El vídeo sobre Siria ha estat realitzat per l’associació sense ànim de lucre Horizons for Syria.

Categories

Categories

5