Reial Cercle Artístic
Menú

Actualitat

Reial Cercle Artístic
Reial Cercle Artístic
Reial Cercle Artístic
Tornar
Exposició col·lectiva - Inventarium
18 Gen 2023
Exposicions

El dijous 2 de febrer de 2023, a les 18.30 hores, l'exposició col·lectiva Inventarium, comissariada per Eliana Urbano Raimondi i Ivan Cenzi, desembarcarà per primera vegada a Barcelona a la Sala Güell del Reial Cercle Artístic. L'esdeveniment està organitzat per l’associació L’arca degli esposti.


S'exhibiran les obres de 30 artistes contemporanis d'Itàlia, Espanya, Alemanya, Rússia, Armènia i el Japó: Emiliano Alfonsi, Miquel Aparici, Agostino Arrivabene, Carlotta Baldazzi, Nicola Bertellotti, Marc Burckhardt, Pablo Mesa Capella, Daniele Cascone, Rita Casdia, Lucca Cecioni, Corvengi Mikaelian, Gaetano Costa, Vanni Cuoghi, Gandolfo Gabriele David, Ettore Aldo Del Vigo, Mina Hamada, Cessés Inzerillo, Hiroomi Ito, Mari Ito, Marco Libardi, Marilena Manzella, Nunzio Paci, Sergio Padovani, Giulio Rigoni, Piero Schirinzi, Allisa Sibirskaya, Chiara Sorgato, Fabio Timpanaro, Domenico V. Venezia, Francesco Viscuso.


Inventarium, projecte nascut en forma multimedial, es configura com una exposició/enciclopèdia col·lectiva de la Gnosi Fantàstica construïda peça a peça per artistes contemporanis convidats a inventar un terme, donar-li una definició científic-poètica i associar-lo a una obra que li doni una representació icònica o audiovisual.


Una col·lecció surreal de neologismes figuratius, de binomis fantàstics per a catalogar un món inexplorat, construint així un nou saber que toca àmbits difícils d'imaginar: de l'anatomia capritxosa als bestiaris contemporanis, de les psicopatologies herètiques a la fantarqueología, fins a les parafílies més extravagants.
Tot divulgat amb un lèxic tècnic per a reflexionar sobre el tema actual de la desinformació.


Es presentaran nombroses obres inèdites, així com un vídeo didàctic amb imatges cedides amablement per Luigi Serafini, extretes de la seva Codex Seraphinianus - la coneguda enciclopèdia fantàstica dels anys 70 en caràcters asemics, apreciada per personalitats com Italo Calvino, Federico Fellini i Tim Burton - a la qual l'exposició vol retre homenatge.


Partners: Villa del Arte Galleries, Affenfaust Galerie, The Bank Contemporary Art Collection, Sensi Arte.

Categories

Categories

5