REOBERTURA DEL RCA – DIADA DE SANT JOAN

Barcelona, a 8 de juny de 2020
REOBERTURA DEL RCA – DIADA DE SANT JOAN

Benvolguts socis i amics

Aquests dies primaverals ens comencen a fer sortir de l’estat de letargia forçosa al qual estàvem sumits i ha arribat l’hora de començar a veure el futur amb la prudència pertinent alhora que amb la il·lusió de tornar a la normalitat i retrobar-nos tots en les activitats del nostre estimat Reial Cercle Artístic i de l’Institut Barcelonès d’Art.

Com sabeu, el passat dilluns 25 de maig i després de que la ciutat de Barcelona fos autoritzada a entrar en la fase 1 del procés de des escalada, vàrem reobrir la terrassa del Cercle, moment en el que alguns de nosaltres ens em pogut retrobar amb molta esperança i alegria, això si però, amb moltes mesures de protecció i precaucions.

Avui dilluns dia 8 de juny i tenint la confirmació de que entrem ja en fase 2, reobrim parcialment l’interior dels espais del restaurant, però amb un aforament limitat i amb reserva prèvia. És aquest un moment delicat i som coneixedors que algunes entitats similars han decidit també obrir alguns espais dels tallers artístics, amb moltes precaucions, sense models, només amb assistència restrictiva i en número molt limitat, horaris reduïts, entre d’altres mesures molt estrictes. Per tot això creiem millor ser prudents i cauts, i esperar a que es confirmi que el dia 22 s’autoritza el poder passar a la fase 3 en la nostra ciutat, que és la que veritablement ens aporta les garanties legislatives apropiades per una entitat de les nostres característiques i, sobretot, vetllant per la salut i seguretat de tots els nostres socis i amics, la que ens permet obrir els espais interiors i tallers artístics de forma més segura i menys restrictiva com tots vosaltres mereixeu.

D’aquesta manera, estem preparant pel mateix dia 22 de Juny per la tarda, una trobada/recepció/celebració amb tots els que us animeu a venir, on ens complaurà poder informar-vos de tot el funcionament futur dels tallers, exposicions, i activitats generals del Reial Cercle Artístic i de l’Institut Barcelonès d’Art en aquest procés de des escalada. Com sabeu, coincideix amb la vigília de la revetlla de Sant Joan, una diada que durant tots els darrers anys hem celebrat com l’anomenada “festa d’estiu”. Amb això us vull comunicar que, garantint totes les normatives sanitàries pertinents, ho celebrarem en els espais exteriors que conformen les terrasses de la planta 5ª i la planta 7ª (roof-top), per tal d’estar a l’aire lliure i garantir el compliment de les legislacions i aforament permès, amb la tradicional coca i cava de Sant Joan, on podrem gaudir i compartir plegats, i ara més que mai ,aquest moment tant singular i excepcional. La veritat és que ja tenim moltes ganes de veure-us de nou i fer un brindis amb vosaltres.

Sempre esperant que les autoritats oficials ens confirmin que el dia 22 entrarem en la fase 3, cosa que us confirmarem per escrit, sapigueu que els assistents haurem de seguir les normes de seguretat establertes i que consisteixen principalment en:

  • L’ús de mascareta: A l’accedir al Cercle caldrà portar la mascareta posada (la mascareta és individual i cadascú ha de portar la seva).
  • Neteja de mans amb gel desinfectant: Estarà a disposició de tots els socis i visitants en diferents punts de la Institució degudament senyalitzat.
  • Mantenir una distància prudent: Caldrà respectar les distàncies de seguretat que es consideren de sentit comú tant amb el personal com amb els companys i assistents (1,5 – 2 metres segons estableixi la legislació en la data).

Així doncs us agraïm com sempre la vostra col·laboració i comprensió i us esperem a tots, socis, sòcies i alumnes de l’Institut en aquesta diada tradicional i reobertura després tot aquest període d’incertesa i confinament que hem passat, però que ara, tots junts guanyarem i superarem per seguir gaudint d’allò que ens omple l’esperit i l’ànima, l’art i la cultura!!

Ens veiem de nou molt aviat!!