Joan Abelló Juanpere

Cap de protocol i relacions institucionals

Neix a Reus i viu a Barcelona des de l'època d'estudiant universitari. Alterna la residència a la capital catalana amb estades en altres ciutats com Roma i Nova York, on es desplaça per qüestions d'estudis humanístics. És soci de l'entitat des de 2008, on hi ha tingut familiars que s'hi relacionaven d'antuvi, i és membre de la Junta Directiva des de 2010. Té cura de les relacions amb institucions artístiques, culturals i polítiques per tal d'internacionalitzar i fer més visible l'entitat, sovint a partir d'activitats com la sèrie de mostres de fotografies de l'última època de Pablo Picasso (exsoci de l'entitat). Amb el president Bentz, ha fet itineraris per tota Europa, Àsia i Àfrica.

És historiador, comissari independent d'exposicions i crític d'art i de disseny. Ha col·laborat amb diverses escoles superiors d'art i disseny i universitats a Itàlia, Estats Units i a l'Estat espanyol. Ha comissariat múltiples exposicions a museus d'arreu del món. Publica a la revista El Temps (ara el digital Temps de les Arts) des del 2003.

En l'àmbit acadèmic és doctor europeu en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Diplomat en Arxivística (Archivio Segreto Vaticano, SCV) i en Gestió Cultural i Fundraising (Esade Business School, Barcelona). Actiu també en altres entitats de la societat civil, és director de l'Institut Catalunya Àfrica.