Jordi Rollán Lahoz

Vicepresident

Neix a Barcelona el 1940. És artista professional i bona part de la seva vida ha estat lligada al Reial Cercle Artístic de Barcelona, on va completar la formació que va adquirir a l'Escola d'Arts i Oficis Artístics de Barcelona (la Llotja). També va ser membre actiu del Cercle Artístic de Sant Lluc. De ben jove decideix trencar el camí professional que li traçava la família per dedicar-se al món de l'art.

El 1964 el Reial Cercle Artístic de Barcelona li atorga una beca que li permetrà fer una estada en diversos països d'Europa, on visitarà els museus més importants del Vell Continent i entrarà en contacte amb els nous moviments artístics de l'època. Dos anys més tard fa la seva primera exposició en solitari a la Sala Jaimes de Barcelona, serà la primera d'un llarg periple, que l'ha portat a fer més de 200 exposicions en diversos països. La seva obra també ha estat inclosa en nombroses mostres col·lectives.

Entre 1994 i 2004 porta a terme una intensa etapa d'exposicions a Alemanya i Suïssa, entre els quals destaca la que porta per títol Dalí-Rollán Grosse Katalanische Meister, que s'exposa en algunes de les principals ciutats alemanyes. En l'àmbit internacional destaquen les seves exposicions als Estats Units, França, Itàlia, Montecarlo i el Marroc.

La seva primera etapa va ser sobretot figurativa, centrada en la dona. Posteriorment, es mou entre l'abstracció i la figuració. En la seva recerca per noves formes d'expressió ha experimentat amb tota mena de materials. També ha fet escultura i obra gràfica. Reivindica el cartellisme com una forma d'expressió genuïnament catalana i és un apassionat de l'òpera, especialment de la música de Wagner.