Josep Fèlix Bentz Oliver

President i conservador

Neix a Barcelona el 3 de maig de 1965 i és president de l’entitat des de 2009. Ell va encapçalar la renovació del Palau Pignatelli i la renovació de l’associació, amb l’objectiu de convertir-la en la referència artística de Barcelona al món. Se’l considera com un dels principals actius en la Crítica d’Art Internacional i Curadories de Museus i Exposicions.

Es va llicenciar en Història de l’Art a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona el 1988. Va fer la seva tesi doctoral sobre la vida, l’obra i l’època de l’artista Joan Abelló i Prat a qui va acabar succeint en el càrrec de president del RCA. Està especialitzat també en restauració d’obres d’art per l'Escola d'Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona (1991). El Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya li va atorgar el 1991 la diplomatura de Perit i taxador en l’especialitat d’obres d’art.

Persona inquieta, presideix també en aquests moments la Fundació de Foment Europeu (FFE). És President del WPF (World Peace Forum) amb seu a Luxemburg. Bailio de Barcelona de la Chaîne des Rôtisseurs. Assessor de Presidència de l’Institut de Prospectiva i Anàlisis de la Realitat Social. Assessor de Presidència de la Fundació Mecenatge i Societat Caius Maecenas. Membre del Consell Assessor de l’ICA (Institut Catalunya-Àfrica), entre moltes d’altres, a més de ser membre de diverses organitzacions, entre elles: l'Associació Internacional de Crítics d'Art (AICA); l’Il·lustre Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya; i el Grup Tècnic Associació Professional dels Conservadors- Restauradors de Catalunya. Ha desenvolupat múltiples projectes culturals i curadories d’art per tot el món: Espanya, Xina, França, Itàlia, Alemanya, Andorra, Anglaterra, Holanda, Sicília, Romania, Rússia, Estats Units, Brasil, Colòmbia, Mèxic, Polinèsia francesa, etc.